Terug naar Cursus

Puppy Cursus - Online

0% Voltooid
0/0 Steps
  1. Algemeen

    Voor u de pup ophaalt: Een Solide Voorbereiding
    3 Onderdelen
  2. De eerste 24 uur
    4 Onderdelen
  3. Puppy zindelijk maken
    1 Onderdeel
  4. Puppy Bench training
    1 Onderdeel
  5. Je pup alleen leren zijn
    1 Onderdeel
  6. Themalessen
    Socialiseren
    8 Onderdelen
  7. Leerprocessen
    5 Onderdelen
  8. Balans & Coördinatie
    11 Onderdelen
  9. Verzorgende handelingen
    10 Onderdelen
  10. Samen Spelen
    8 Onderdelen
Deel Progress
0% Voltooid

Voordat uw nieuwe pup thuiskomt, is het essentieel om uw huis puppy-veilig te maken.

Dit betekent dat u eventuele gevaarlijke voorwerpen of stoffen buiten bereik van uw nieuwsgierige pup moet houden. Controleer of er geen giftige planten zijn, en zorg ervoor dat kabels en snoeren goed zijn weggewerkt.

Maak gebruik van babyhekjes om bepaalde ruimtes af te sluiten.

Puppy’s verkennen graag, dus een veilige omgeving is de sleutel tot een vlotte overgang voor zowel u als uw nieuwe huisgenoot.

Binnenhuis

Een handige tip is om je huis te bekijken vanuit het perspectief van je puppy. Ga eens op de grond liggen en kijk op ooghoogte van de pup. Hierdoor kun je zaken opmerken die je wellicht niet eerder had opgemerkt en die je liever niet in het nieuwsgierige puppybekje ziet verdwijnen.

  • Prullenbakken, papierbakken en kattenbakken: Dit zijn typische dingen die je pup kan gaan ontdekken.

  • Planten: In de meeste woonkamers staan planten op de grond. Deze kun je tijdelijk op een hogere plek zetten of met behulp van een hekje afzetten.

  • Schoonmaakmiddelen: Wat voor pups geldt, is hetzelfde als voor jonge kinderen. Houd alles wat de pup kan verwonden of vergiftigen veilig achter slot en grendel.

  • Vuile was: Sokken zijn vaak favoriet bij pups, maar ze kunnen ingeslikt worden en dus gevaarlijk zijn.

  • Bedrading: Op kabels kauwen kan elektrocutie veroorzaken.

  • Tapijtranden: Losse uiteinden moeten worden vastgeplakt, anders kan erop gekauwd worden en ontstaan er losse draden die kunnen worden ingeslikt, wat darmblokkades kan veroorzaken.

  • Kinderspeelgoed: Dit is totaal ongeschikt voor pups, omdat delen ervan kunnen worden ingeslikt.

  • Medicijnen: Bepaalde medicijnen voor mensen zijn dodelijk voor honden, dus zorg ervoor dat ze voor de pup onbereikbaar zijn.

Zorg er ook voor dat er speelgoed en kauwmateriaal beschikbaar zijn waar de pup veilig mee kan spelen en op kan kauwen.

Buitenhuis:

Het is net zo belangrijk om je tuin puppyveilig te maken. Laat je pup gedurende de eerste maanden niet zonder toezicht in de tuin. Dit helpt ongewenst gedrag, zoals het uitgraven van planten, te voorkomen.

Bekijk je tuin grondig en let op de volgende zaken:

  • Vijvers en putten waarin een pup kan vallen. Zorg voor een veilige omheining of afdekking om ongelukken te voorkomen.

  • Controleer omheiningen en heggen op gaten waardoor een pup kan ontsnappen. Repareer eventuele openingen om ervoor te zorgen dat je pup niet weg kan glippen.

  • Kijk uit voor openstaande containers van chemische kunstmest, onkruidverdelgers of insecticiden. Zorg ervoor dat deze stoffen buiten het bereik van je pup worden bewaard.

  • Giftige planten: Verwijder of vervang giftige planten in je tuin om vergiftiging te voorkomen. Raadpleeg een lijst van giftige planten voor honden voor meer informatie.

  • Schadelijke voorwerpen: Identificeer scherpe voorwerpen of obstakels in de tuin waaraan je pup zich kan verwonden. Ruim deze op om verwondingen te voorkomen.

Zorg ervoor dat je tuin een veilige en stimulerende omgeving is voor je pup, waar hij veilig kan verkennen en spelen.

Hier is een lijst met enkele planten die giftig kunnen zijn voor honden:

  1. Azalea’s: Deze populaire sierstruiken bevatten stoffen die ernstige maag- en darmproblemen kunnen veroorzaken.

  2. Rhododendrons: Net als azalea’s bevatten rhododendrons giftige stoffen die braken, diarree en andere gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

  3. Lelies: Lelies, vooral de soorten die bij katten bekend staan als giftig, kunnen bij honden nierproblemen veroorzaken.

  4. Oleander: Alle delen van de oleanderplant zijn extreem giftig en kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder hartritmestoornissen.

  5. Sago-palm: Deze populaire kamerplant kan leverfalen bij honden veroorzaken.

  6. Dieffenbachia: Het sap van deze plant kan bij inname ernstige irritatie van de mond en keel veroorzaken.

  7. Philodendron: Hoewel meestal niet dodelijk, kunnen de bladeren en stelen van de philodendron maagirritatie veroorzaken.

  8. Klimop (Hedera): Klimopbladeren bevatten giftige stoffen die braken, diarree en andere problemen kunnen veroorzaken.

  9. Kerstster (Euphorbia): De melkachtige substantie in deze plant kan maagirritatie veroorzaken.

  10. Lelietje-van-dalen: Deze plant kan hartaandoeningen veroorzaken bij honden als ze worden ingenomen.

Dit is geen uitputtende lijst, en er zijn veel andere planten die schadelijk kunnen zijn voor honden. Als je twijfelt over de veiligheid van bepaalde planten in je tuin of huis, raadpleeg dan je dierenarts of een expert op het gebied van plantkunde. Het is altijd beter om veilig te zijn dan spijt te hebben als het gaat om de gezondheid van je harige vriend.

Er zijn verschillende websites en bronnen waar je meer informatie kunt vinden over giftige planten voor honden.
Hier zijn enkele nuttige websites:

  1. ASPCA Toxic and Non-Toxic Plants List: De American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA) heeft een uitgebreide lijst van giftige en niet-giftige planten voor huisdieren op hun website. Je kunt de lijst hier vinden: ASPCA Poisonous Plants

  2. Pet Poison Helpline: Deze website biedt gedetailleerde informatie over planten, inclusief foto’s en specifieke informatie over de symptomen van vergiftiging bij huisdieren. Bezoek Pet Poison Helpline voor meer informatie.

  3. ASPCA Animal Poison Control Center: De ASPCA heeft een speciaal telefoonnummer en website voor noodgevallen met betrekking tot vergiftiging bij huisdieren. Hier vind je nuttige informatie en hulpmiddelen: ASPCA Animal Poison Control

Deze bronnen kunnen je helpen om te bepalen of de planten in je omgeving giftig zijn voor je hond en wat je moet doen als er vergiftiging optreedt. Het is altijd belangrijk om alert te zijn op de planten in en rond je huis, vooral als je een huisdier hebt.

error: Op deze tekst berust copyright!