Terug naar Cursus

Basiscursus 'Oog voor honden' - Online

0% Voltooid
0/0 Steps
 1. Introductie

  Introductie
  2 Onderdelen
 2. Hulpmiddelen
  3 Onderdelen
 3. Hondenetiquette
  4 Onderdelen
  |
  1 Quiz
 4. Theorie
  Een hond opvoeden
  6 Onderdelen
  |
  1 Quiz
 5. Begrijp uw hond
  2 Onderdelen
  |
  1 Quiz
 6. Ontwikkeling
  3 Onderdelen
  |
  1 Quiz
 7. Communicatie
  5 Onderdelen
  |
  1 Quiz
 8. Sport en Vrije tijd
  2 Onderdelen
  |
  1 Quiz
 9. Kinderen en hun hond
  1 Onderdeel
  |
  1 Quiz
 10. Voeding
  1 Onderdeel
  |
  1 Quiz
 11. Praktijk
  Voorbereiding op de eerste praktijkles
  7 Onderdelen
  |
  1 Quiz
 12. Praktijklessen
  10 Onderdelen
 13. Eindevaluatie
  1 Onderdeel
 14. Oefeningen
  Voertraining
  4 Onderdelen
 15. Zo conditioneert u de clicker
  3 Onderdelen
 16. Oogcontact
  2 Onderdelen
 17. Halsband vastpakken
  2 Onderdelen
 18. Hierkomen
  4 Onderdelen
 19. Aandachtig meekomen
  2 Onderdelen
 20. Volgen is extra aandacht voor de begeleider
  7 Onderdelen
 21. KLeedjesoefening
  2 Onderdelen
 22. Clicken voor 'Zit'
  4 Onderdelen
 23. Blijven zitten
  7 Onderdelen
 24. 'Af' is liggen
  6 Onderdelen
 25. Blijven liggen
  8 Onderdelen
 26. Hierkomen vanuit 'Zit'
  3 Onderdelen
 27. Begroeten
  2 Onderdelen
 28. Oefeningen voor thuis
  8 Onderdelen
 29. Veel voorkomende problemen
  Veel voorkomende problemen
  8 Onderdelen

Beste cursist,

Eerst en vooral, heel erg bedankt om te kiezen voor de Basiscursus ‘Oog voor Honden’ online van de Wag’y Tail – Hondenschool Leopoldsburg. U heeft hiermee gekozen voor kwaliteit en professionaliteit, wij trachten immers dag in dag uit onze beste beentje voor te zetten voor u en voor uw hond!

Wij maken u een expert, u wordt hondenkenner!

Als alles goed gaat en u deze cursus ter harte neemt, weet u aan het einde van de rit veel meer over gedrag van honden dan de gemiddelde hondeneigenaar. U wordt een expert in lichaamstaal en wordt de meest toegewijde behoeder en begeleider van uw hond. De relatie met uw hond zal zich zeer sterk verdiepen en u zal verbaasd zijn, wat u allemaal over uw hond zal ontdekken.
U heeft het misschien nog niet onderzocht, maar uw hond is naast een speelkameraadje of wandelmaatje ook een heel inressant wezen. Zo’n tien tot vijftien jaar geleden, werd er een algemeen beeld geschetst, waarin het gedrag van honden werd vergeleken met wolven in gevangenschap. Gelukkig weet men nu beter! Honden blijken zoveel meer te voelen, te denken en te begrijpen dan men toen aannam. Het samenleven met een hond wordt boeiender dan ooit.
Martin Gaus Hondenschool Leopoldsburg is dan ook bijzonder trots om zijn steentje te kunnen bijdragen in het verspreiden van deze nieuwe wetenschappelijke inzichten en in het actief ondersteunen en begeleiden van eigenaar en hond. Op een positieve manier bijdragen aan een mooier, kwaliteitsvolle en rijker (honden)leven, daar gaan we voor!

Samenwerking

Honden hebben behoefte aan een eigenaar waarmee ze kunnen samenwerken, niet zozeer aan iemand die hen simpelweg zijn wil oplegt. Honden zijn op hun best als ze kunnen samenwerken, als die samenwerking tenminste wederzijdse belangen dient. Voor u is het belangrijk dat uw hond zich op een prettige manier gedraagt. Voor uw hond is het belangrijk dat de dingen die van hem gevraagd worden, hem plezier, vreugde en succes opleveren.

Geniet en lach

Geniet er maar van als iets goed gaat en blijf vooral bij elk succes, hoe klein ook, even stilstaan. U heeft een doel bereikt, uw hond heeft iets gepresteerd en u heeft dat aan elkaar te danken, samen zijn jullie een succesvol team geworden! Dankzij deze succeservaringen zal u, maar ook uw hond, de kracht vinden om door te gaan.

Concentratie

Bij de opvoeding van een hond is concentratie van het grootste belang. Daarmee bedoel ik volledige aandacht voor de hele informatiestroom die uw hond aan u geeft. Een goede begeleider is zich bewust van zijn lichaamstaal en de aanwijzingen die hij zijn hond geeft, maar is zich bovenal ook zeer bewust van de signalen die zijn hond hem geeft. Het is aan ons om deze taal te leren begrijpen en juist in te zetten in de opvoeding van onze hond.

Inzet en volharding

Met deze online cursus bent u gegarandeerd van inspirerende lessen. Het samenleven met uw hond wordt nooit meer hetzelfde. Het wordt beter! Maar het gaat natuurlijk niet vanzelf. Elke opvoeding vraagt inzet en volharding.
Heeft u er al zin in? Laten we beginnen!

Isabelle Sels 
Wag’y Tail – Hondenschool Leopoldsburg

error: Op deze tekst berust copyright!