Deel Progress
0% Voltooid

Neem uw pup mee de tuin in om zijn behoefte te doen. Moedig uw pup aan mee te lopen naar binnen en leid hem naar zijn slaapplek, zodat hij zijn nieuwe omgeving kan bekijken.

Uw pup is moe van alle nieuwe ervaringen en afgemat van de stress. Laat hem daarom met rust en geef hem de gelegenheid in zijn eigen tempo zijn nieuwe thuis te verkennen. Laat hem niet meteen door het hele huis rondlopen maar houd hem in een beperkte ruimte waar zijn bench staat. Op die manier kost het hem minder moeite de omgeving te verkennen.

Elke pup zal dit op zijn eigen manier doen: een moedige pup loopt waarschijnlijk opgetogen in het rond en begroet enthousiast zijn nieuwe mensen, een verlegen of schuwe pup kruipt misschien liever weg of blijft roerloos op een plek zitten zonder contact met mensen te zoeken.

De kans zit er dik in dat de puppy hurkt om een plasje te doen. Schreeuw niet en reageer niet geschrokken, maar ruim het rustig op als de pup er niet meer op let. Het moment van zindelijk maken komt snel genoeg, maar nu nog even niet.

Kennismaking met kinderen

Kinderen beseffen niet altijd dat ze heel voorzichtig met een pup moeten omgaan, laat kinderen daarom gaan zitten en laat de pup naar ze toekomen. Zorg ervoor dat kinderen in geen geval achter de pup aanlopen of rennen, dit kan erg bedreigend en beangstigend zijn voor de pup.

Honden laten kennismaken

Als u thuis al een hond heeft, vindt die het mogelijk moeilijk om zijn thuis met de nieuwkomer te delen. Stel de honden in een neutrale omgeving aan elkaar voor. Laats ze elkaar besnuffelen en op onderzoek gaan. Blijf altijd rustig en schreeuw niet tegen de oudere hond als hij niet reageert zoals u wilt. Geef hem ruim de tijd om aan de pup te wennen. Honden hebben eigen regels, en uw oudere hond zal die ongetwijfeld aan uw pup duidelijk maken.

De eerste dag

We halen de pup weg bij zijn moeder, broertje(s), zusje(s), de fokker en diens huis; uit eigen vertrouwde roedel en omgeving. Dat is een enorme overgang voor zo’n klein pupje. Nu passen pups zich over het algemeen enorm snel aan, maar toch moeten we rekening houden met het feit dat al dat nieuws behoorlijk stressvol kan zijn. Hij moet zijn nieuwe omgeving onderzoeken en leren kennen en vertrouwen krijgen in al de nieuwe mensen.

Om de overgang naar zijn nieuwe woonomgeving soepel te laten verlopen kun je gebruik maken van Adatptil.

ADAPTIL®

Stelt jouw hond gerust in nieuwe en stressvolle situaties.

ADAPTIL verspreidt geruststellende feromonen die helpen om honden en puppy’s een veilig en vertrouwd gevoel te geven in stressvolle situaties.

Een zogende moederhond produceert een feromoon, het zogenaamde Dog Appeasing Pheromone, of kortweg moederferomoon, gedurende 3 tot 5 dagen na de geboorte van de pups. Dit feromoon is een geruststellende boodschap en helpt puppy’s te kalmeren en gerust te stellen. Het geeft een sterk gevoel van veiligheid en comfort. De geruststellende eigenschappen van dit feromoon blijven behouden als honden volwassen zijn.

Met behulp van deze geruststellende boodschap helpt ADAPTIL Junior puppy’s om zich bij hun nieuwe familie net zo vertrouwd en veilig te voelen als bij hun moeder. ADAPTIL Junior bevordert een betere socialisatie en helpt puppy’s te ontwikkelen tot zelfverzekerde, evenwichtige volwassen honden.

Adaptil is o.a. te verkrijgen in vorm van een verdamper spray en halsband.

error: Op deze tekst berust copyright!