Deel Progress
0% Voltooid

Een Goede Start van de Dag: De Checklist bij het Ophalen van uw Pup

De dag waarop u uw langverwachte pup mee naar huis neemt, is een bijzonder moment dat u zich waarschijnlijk al lange tijd heeft voorgesteld. Om ervoor te zorgen dat deze dag soepel verloopt en dat uw pup zich snel op zijn gemak voelt, is het aan te bevelen om de volgende stappen te ondernemen, bij voorkeur in de ochtend of aan het begin van de middag.

Checklist bij het Ophalen van uw Pup:
  1. Registratiedocumenten / Stamboom: Zorg ervoor dat u alle noodzakelijke registratiedocumenten en de stamboom van uw pup ontvangt van de fokker. Dit zijn belangrijke documenten die de afstamming van uw pup aantonen.
    Let op dat de stamboom van uw pup meestal op een later tijdstip wordt afgeleverd door de fokker. Dit document dient als bewijs van afstamming en kan enige tijd vergen om te worden verwerkt en verstrekt.

  2. Boekje: Controleer of u het gezondheidsboekje of de puppygegevens van uw pup hebt ontvangen. Dit boekje bevat cruciale informatie over de gezondheid en vaccinaties van uw pup, evenals het chipnummer van uw pup. Dit nummer is van groot belang voor identificatiedoeleinden en kan van pas komen in situaties waarin de identificatie van uw pup noodzakelijk is, zoals bij vermissing of andere noodsituaties.”

  3. Nestlapje: Het meenemen van een nestlapje, doordrenkt met de geur van het nest en de moeder van uw pup, kan troost en vertrouwdheid bieden tijdens de overgang naar uw huis. Het is een geruststellend stukje thuis.

  4. Voer van de fokker: De fokker kan u informeren over het voedsel dat uw pup tot nu toe heeft gekregen. Het is een goed idee om een voorraad van hetzelfde voer in huis te hebben, zodat de overstap naar een nieuw dieet geleidelijk kan verlopen.

  5. Koopcontract: Zorg ervoor dat u een kopie van het koopcontract ontvangt. Dit document bevat belangrijke afspraken en garanties tussen u en de fokker.

  6. Voer- Vaccinatieschema: Verzamel informatie over het voedingsschema en het vaccinatieschema van uw pup. Dit helpt u bij het plannen van toekomstige voeding en gezondheidszorg.

Met deze checklist bent u goed voorbereid om uw pup mee naar huis te nemen en hem een warm welkom te bieden. Het is een belangrijke stap in het creëren van een liefdevolle en zorgzame relatie tussen u en uw nieuwe huisgenoot.

error: Op deze tekst berust copyright!