Deel Progress
0% Voltooid

De pup wil bij de rest van de roedel zijn bij het slapengaan. Dit gedrag is zeer begrijpelijk, gezien vanuit de hond. Als een pup wordt gescheiden van de roedel (moeder en nestgenootjes) zal hij piepen en huilen, waardoor hij gevonden kan worden en terugkeert bij de rest van de roedel.

Niet bij zijn moeder, broers en zusjes heeft de pup behoefte aan maximale geborgenheid. We raden daarom aan om de eerste nachten op de zetel of luchtmatras naast de bench te slapen in de ruimte waar hij moeten leren om in de toekomst alleen te blijven. Het is daarbij ook handig om het deurtje van de bench direct de eerste nacht dicht te doen. 

Houd er rekening mee dat een pup er minstens een week of twee over doet om aan zijn nieuwe omgeving te wennen. Na één of twee weken kun je over het algemeen weer in je eigen bed slapen. Bouw het ‘s nachts alleen laten rustig op, vertrek elke nacht iets eerder naar je eigen bed.

Als hij ’s nachts jammert, van eenzaamheid, volstaat meestal een suswoordje en even een hand door de bench: ‘Stil maar, je bent niet alleen.’ Blijft je puppy onrustig, dan moet hij misschien toch even naar buiten. Til hem op, zet hem buiten neer en blijf bij hem, zelfs in de kou, duisternis en regen.
Maak het niet te gezellig. Praat daarom zo min mogelijk tegen de pup en zet hem, na het doen van zijn behoefte, zonder verdere plichtplegingen weer terug in de bench. Licht uit en oogjes toe.

Pups die om wat voor reden dan ook niet in slaap kunnen komen, hebben er soms baat bij een lapje met de nestgeur, een T-shirt van jezelf die je de hele dag gedragen hebt of een grote knuffelbeer waar ze tegen aan kunnen liggen. Ook hier zal de Adaptil verdamper en/of spray als ondersteuning helpen om de pup gerust te stellen. 

Let wel, stop geen angstige hond in een bench. Zorg eerst dat hij rustig en kalm is, voordat je hem begeleidt naar zijn bench. Soms kan het ook helpen om de deur van de bench de eerste nachten niet dicht te doen. De pup zoekt dan een eigen plekje waar hij zich veilig voelt en zal vervolgens snel in slaap vallen.

error: Op deze tekst berust copyright!