Deel Progress
0% Voltooid

Bij de komst van uw pup zijn er enkele essentiële items die u in huis moet hebben. Dit omvat voer- en waterbakken, puppyvoer van goede kwaliteit, een comfortabele slaapplaats, een riem en halsband, speelgoed om te kauwen en te spelen.

Bench

Uw pup heeft een rustige, comfortabele plek nodig om aan zijn nieuwe huis te wennen, zich veilig te voelen, zich terug te trekken en te slapen. Een bench is hier zeer geschikt voor. Daarnaast is dit een uitstekend hulpmiddel om uw pup te leren om alleen te zijn. Door hem een eigen plek in de bench te geven, voelt de pup zich daar al snel veilig. Het is verstandig om uw pup snel aan de bench te laten wennen. Geef hem daar eten en zijn favoriete speeltje en leg hem daar in als hij wil slapen. Al snel zal uw pup de bench zelf opzoeken.

Voer- en Waterbakken

Het gebruik van roestvrijstalen voer- en waterbakken is een slimme keuze voor uw pup. Deze bakken zijn duurzaam en zullen niet roesten of breken, zelfs niet als uw pup aan het wisselen is en op alles kauwt. In vergelijking met kunststof bakken zijn roestvrijstalen bakken hygiënischer, omdat ze geen microscheurtjes kunnen ontwikkelen waar bacteriën zich kunnen ophopen.

Naast het type bak is het ook belangrijk om de locatie zorgvuldig te kiezen. Plaats de voer- en waterbakken op een rustige plek waar uw pup ongestoord kan eten. Dit creëert een positieve eetomgeving voor uw pup en helpt voorkomen dat hij gestrest raakt tijdens de maaltijden. Het is ook handig om een vaste plek te hebben voor de bakken, zodat uw pup weet waar hij zijn eten en drinken kan vinden. Dit draagt bij aan de routine en helpt uw pup zich sneller thuis te voelen.

Voeding (voeding van de fokker)

Het is aan te raden uw pup de eerste dagen de voeding van de fokker te geven. Dit helpt uw pup bij de overgang naar zijn nieuwe thuis.

Riem, Halsband en Tuigje

Hoewel u de eerste dagen wellicht niet verder komt dan de tuin, heeft u toch al een halsband en een lijn nodig om uw pup eraan te laten wennen.
Zorg ervoor dat het halsbandje comfortabel zit; als u er twee vingers onder kunt houden, zit het meestal goed. Controleer dit dagelijks, want uw pup groeit snel. Ook het lijntje dat u aan de halsband vastklikt, kan het best beschikken over een kleine, niet te zware musketon.

Op avontuur met Uw pup: Het gebruik van een Tuigje en Lange Lijn

Wanneer het tijd is om met uw pup de wereld te verkennen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze avonturen zowel veilig als plezierig zijn. Een slimme keuze om dat te bereiken is het gebruik van een tuigje en een lange lijn.

Een tuigje biedt verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele halsband. Het verspreidt de druk gelijkmatig over de borst en schouders van uw pup, waardoor de kans op verwondingen aan de nek en keel wordt geminimaliseerd. Bovendien geeft het u meer controle en voorkomt het dat uw pup kan ontsnappen.

In plaats van een korte lijn, kiezen wij voor een lange lijn van ongeveer vijf meter. Dit geeft uw pup de vrijheid om de wereld om hem heen te verkennen zonder dat hij aan de lijn trekt. De lange lijn biedt ruimte om te snuffelen, rond te lopen en te ontdekken, terwijl u nog steeds de controle behoudt.

Het gebruik van een tuigje en lange lijn is een geweldige manier om uw pup te laten wennen aan wandelen in verschillende omgevingen, en het helpt om een sterke band tussen u en uw viervoeter op te bouwen. Vergeet niet om altijd de veiligheid voorop te stellen, zoals het vermijden van drukke wegen en ervoor te zorgen dat uw pup onder controle blijft. Op deze manier kunnen jullie samen genieten van avonturen terwijl de pup op een speelse manier de wereld ontdekt.

Puppy Speelgoed

Let op de maat en vorm van het speelgoed; de pup mag het speeltje niet kunnen doorslikken. Laat hem met een paar dingen tegelijk spelen en wissel ze regelmatig. Maak onderscheid tussen speeltjes voor binnen en buiten. Enkele voorbeelden zijn Kong, floss-touw, trekspeeltjes, piepspeeltjes, apporteerspeeltjes, enz.

Ander Kauwmateriaal

Denk hierbij aan kluiven en kauwstaven, zoals gedroogde pens en pezen. Belangrijk bij kauwmateriaal is dat je ze niet zonder toezicht aan je pup geeft. Ook wanneer je weggaat, is het verstandig om deze niet te laten liggen.

Overweeg Nylabone-producten, die duurzaam en veilig zijn voor uw pup en helpen bij zijn kauwbehoefte.

Nylanbone

Al sinds 1995 maakt Nylabone duurzame en hoogwaardige kauwproducten en hondenkluiven voor uw harige vriend.

Daarnaast zijn Nylabones goedgekeurd door dierenartsen en in diverse maten verkrijgbaar. Nylabones zijn eenvoudig te reinigen, stinken niet en geven niet af aan de vacht of uw bekleding.

De voordelen van Nylabone kluiven op een rij:

 • Nylabone hondenkluiven zijn gemaakt van hoogwaardig nylon, geproduceerd in Amerika en gaan lang mee. Daardoor kunt u veel geld besparen op standaard kauwspeeltjes, die na een korte periode meestal niet meer veilig zijn voor uw hond.
 • Wist u dat de kleine stukjes Nylabone die uw hond opeet niet gevaarlijk voor hem kunnen zijn? De stukjes kunnen namelijk geen lichamelijk reactie veroorzaken en verlaten het lichaam in dezelfde staat als dat ze zijn opgegeten. Dit in tegenstelling tot onder meer latex en vinyl speeltjes;
 • De kauwdrift van uw hond kan funest zijn voor uw meubels; de Nylabone zorgt voor een goede afleiding. Hierdoor wordt uw interieur met rust gelaten. Bovendien geeft de Nylabone niet af aan bekleding, meubels of de vacht van uw hond.
 • Is de Nylabone vies geworden? Door de Nylabone in een pan met kokend water te leggen, steriliseert u het speeltje, waardoor u de kans op infecties verkleint. Het koken van het kauwbot zorgt er bovendien voor dat de subtiele smaak terugkeert. Zo is uw hond er weer helemaal dol op!
 • Tip: bewaar de Nylabone een nachtje in een zak hondenvoer voor een sensationele smaakervaring.
 • Nylabones zijn bijzonder gezond voor het gebit van uw trouwe viervoeter. Het kauwbot verwijdert eenvoudig voedseldeeltjes, tandplak en masseren het tandvlees.
 • De Nylabone wordt – niet voor niks – aanbevolen door dierenartsen over de gehele wereld!

Verzorgingsset

Laat u door een trimster adviseren, want sommige rassen hebben speciale borstels en borstelschema’s nodig. Voor de meeste pups is een basisset voldoende, die gebruikt kan worden terwijl de pup op tafel of op de grond staat. Ook kortharige honden hebben baat bij een borstelbeurt, dit geeft u dan ook de gelegenheid voor een regelmatige gezondheidscontrole.

Praktische verzorgingsmaterialen:
 • Borstels: moeten geschikt zijn voor het vachttype.
 • Kammen: Verschillende maten, met grove of fijne tanden. Er zijn speciale kammen voor klitten of voor tijdens de rui.
 • Nageltang: voor het knippen van de nagels.
 • Handdoeken, keukenrol, poepzakjes en/of poepschepje voor in de tuin zijn handig om bij de hand te hebben voor de dagelijkse verzorging en opruimklusjes.
error: Op deze tekst berust copyright!